30. november 2023
Anfield

Mange var forberedt på at denne sesongen kom til å bli en sesong helt utenom det vanlige. Terminlisten er tettere enn noen gang, og i likhet med de andre toppklubbene, må Liverpool jevnt og trutt spille to kamper i uken. Dette medfører naturlig nok skadeproblemer, som gir massevis av hodebry for både Klopp og de andre managerne i ligaen. Støtteapparatene kan få en svært viktig rolle i denne sesongen, når de jobber knallhardt for å forsikre seg at spillerne alltid er i god nok fysisk stand til å spille kamp, og samtidig unngå skader.

Tabellen ingen lag vil ligge i toppen av

Anfield

Det er ikke bare Premier League-tabellen det snakkes mye om i disse dager. Skadetabellen nevnes hyppig av fans og eksperter, som fortviler seg over hardkjøret spillerne må gjennom. En sesongoppkjøring varer vanligvis i over én måned, men i årets tettpakkede sesong, var det mange lag som kun fikk noen uker på å forberede seg. Dette gjør at spillerne ikke får dannet det fysiske grunnlaget som de trenger for å holde seg skadefrie hele sesongen gjennom.

Som et resultat av dette forekommer det et stort antall muskelskader, som setter spillerne ute av spill i noen uker eller måneder. Det er alltid slik at noen skader kunne vært unngått, mens andre skader som kommer etter stygge taklinger eller smeller ikke er til å unngå. Muskelskader tilhører ofte den første gruppen, da de gjerne oppstår når spillerne er i sprint eller strekker seg, uten å være i kontakt med en motspiller. Hard belastning over tid, uten nødvendig restitusjon gjør at spillerne ikke får restituert nok, og det gjør dem mer utsatte for muskelskader.

Den tøffeste perioden er rett rundt hjørnet

Snart er det tid for det beryktede juleprogrammet – perioden der Liverpool og de andre Premier League-lagene spiller kamper svært tett. Vi håper fysioterapeutene og de medisinske ekspertene i klubben klarer å holde spillerne i best mulig form. Deretter er det opp til Jürgen Klopp om å disponere troppen på best mulig måte. Dette er en periode der rotasjon i laget ikke er til å komme utenom. Da er det viktig at spillerne våre som vanligvis ikke får så mye spilletid, benytter sjansen de får, og leverer på banen.

Juleprogrammet i Premier League-sesongen legger ofte grunnlaget for eksperter og fans sine fotball-tips for resten av sesongen. Hvem kommer til å dra hjem med pokalen når sesongen er over, og hvem rykker ned? Historien viser at de lagene som henholdsvis leder og ligger på sisteplass når det nye året tikker inn, har gode sjanser for å ende opp på samme tabellposisjon når siste runde er overstått.

Kan Klopp sjonglere bedre enn de andre managerne?

Klopp liverpool glad fotballspiller

Det er et velkjent faktum at Jürgen Klopp er en motivator av rang. Det kan behøves når han må sette sin lit til alle spillerne i stallen, når kampprogrammet og skader fører til et naturlig behov for å rotere på laget. Vi håper og tror at Klopp kan sjonglere bedre enn ligaens andre managere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *