30. november 2023
Dejan. Lovren 111

Det skulle altså gå 44 kamper, hvis vi legger til tilleggstid blir det mer enn 4000 minutter med fotball, uten at noen kunne slå oss. Så kom Watford og hindret oss i å kopiere Arsenals bragd fra 03/04-sesongen – å gå ubeseiret gjennom samtlige 38 Premier League-kamper. Men det var også mye mer…

Det var neppe på Vicarage Road at Liverpool-supportere flest så for seg at vår usannsynlige rekke av kamper uten tap skulle stanse. Slik ble det likevel, og for første gang siden januar i 2019 måtte Jürgen Klopps menn forlate banen etter en Premier League-forestilling uten å kunne sette minst ett poeng inn på konto.

Årsakene var mange, men det er alltid interessant å se bak resultatene og skule til statistikkene etter definerende kamper. Og det var mange interessante aspekter å ta med seg fra Watford-kampen, selv om resultatet ikke ble som vi håpet og trodde. Hvis du ønsker kan du se et sammendrag av høydepunktene fra kampen i klippen nedenfor.

For eksempel var det gått, før kampen på Vicarage Road 29. februar, 36 kamper (mars 2019) siden sist Liverpool gikk målløse av banen. Den gang var det erkerivalene fra Everton som klarte det samme (kampen endte 0-0).

Samtidig presterte Liverpool å slippe inn to eller flere i to kamper etter hverandre for første gang siden desember i 2016. Da tapte vi først 3-4 mot Bournemouth for etterfølgende å spille 2-2 mot West Ham.

Stortap har blitt en sjeldenhet under Jürgen Klopps ledelse, men faktisk har vi én gang tidligere tapt 0-3 på bortebane mens tyskeren har sittet ved roret på Anfield. Det skjedde tilbake i 2015, under Klopps første Liverpool-sesong. Hvem var motstander den gang? Joda, du har kanskje gjettet det allerede – Watford.

Under kampen på skuddårsdagen i 2020 ble Ismaila Sarr den helt store Watford-helten. Senegaleseren var involvert i samtlige tre Watford-scoringer (to mål og én assist). Han ble med det den første spilleren som stod bak tre mål mot Liverpool siden Harry Kane klarte det samme i oktober 2017.

Og for å strø enda litt salt i såret her avslutningsvis: Liverpools tremålstap mot Watford var det største tapet et topplag har måtte innkassere mot en klubb på nedrykksplass siden Leicester slo Manchester United. I 1985

Det var likevel en fattet Liverpool-manager som møtte pressen etter kampen.

Denne artikkelen er naturligvis skrevet med et glimt i øyet, for er det noe vi Liverpool-supportere kan tåle i en sesong som den vi opplever nå, så er det å være litt kritisk-humoristiske med oss selv. Vi skal jo huske på at vi fremdeles er storfavoritter til å vinne den engelske toppdivisjonen. Når denne artikkelen skrives gjenstår ti ligakamper, og et Premier League tips på Liverpool som PL-vinner gir deg 1,001 i odds hos bet365, så helt ille kan det ikke være. Vår argeste konkurrent, Manchester City, betaler 101 ganger pengene.

Så kan statistikerne selv få grave seg frem til hvor lenge siden et lag har vært så store favoritter ti kamper før sesongslutt…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *